Crispr pioneer blant University of California forskere boikotte Elsevier

0
20

31 medlemmer av Cellen Trykk redaksjon ved University of California (UC) har suspendert sin “redaksjonelle tjenester” for å Elsevier som en del av en pågående tvist mellom universitetet og publisering gigantiske over kostnaden av journal abonnementer og åpen tilgang. Blant underskriverne er Jennifer Doudna, en av de opprinnelige utviklerne av Crispr gen-redigering teknikk.

Åpent brev til Elsevier følger sammenbruddet i forhandlingene til å fornye en kontrakt mellom universitetet og publisering av gigantene i Mars, som fører til University of California avbryte sin kontrakt på tvers av sine 10 studiesteder. Universitetet søkt redusert journal abonnement kostnader og for alt arbeid som er publisert av sine forskere i Elsevier ‘ s tidsskrifter å være åpen tilgang, men forlaget nektet. Siste år, university brukt over $10.5 millioner (£8.3 millioner kroner) i abonnement og åpen tilgang avgifter. Elsevier kuttet av Universitetet i California for å få tilgang til nylig publiserte artikler i juli.

Det åpne brevet lyder som følger: “Vi verdsetter våre langvarige relasjoner med Celle-og andre Celle Trykk tidsskrifter, som har hjulpet til med å holde disse tidsskriftene i forkant av vitenskapelig publisering.’

‘Vi derfor ønsker å uttrykke vår bekymring på mangel av en avtale mellom UC og Elsevier, og beslutningen om å nekte UC-kolleger tilgang til forskning publisert i Cell Trykk og andre Elsevier tidsskrifter. Avventer inngåelse av en ny kontrakt med UC, vi ønsker å informere deg om at vi er å utsette våre redaksjonelle tjenester til Celle Trykk tidsskrifter.’