Crispr pionjär bland University of California forskare bojkottar Elsevier

0
16

31 medlemmar av Cellen Tryck på redaktionerna vid University of California (UC) har avbrutit sina redaktionella tjänster ” till Elsevier som en del av en pågående tvist mellan universitetet och publicering jätte över kostnaden för tidningsprenumerationer och open access. Bland undertecknarna är Jennifer Doudna, en av de ursprungliga utvecklarna av Crispr gen-redigering teknik.

Öppet brev till Elsevier följande sammanbrottet i förhandlingarna om att förnya ett avtal mellan universitetet och publicering jätte i Mars, som leder till University of California avbryta sitt kontrakt över 10 campus. Universitetet sökte nedsatt tidning prenumeration kostar och för alla verk som publicerats av forskare i elseviers tidskrifter för att vara öppna, men förlaget vägrade. Förra året universitet tillbringat över $10,5 miljoner (£8,3 miljoner euro) i abonnemang och öppen tillgång avgifter. Elsevier skära av University of California tillgång till nyligen publicerade artiklar i juli.

Det öppna brevet lyder: “Vi värderar våra långvariga relationer med Cell-och andra Cell Tryck tidskrifter, som har hjälpt till att göra och hålla dessa tidskrifter i spetsen för vetenskaplig publicering.’

“Vi vill därför uttrycka vår oro på den nuvarande avsaknaden av ett avtal mellan UC och Elsevier, och beslutet att neka våra UC kollegor tillgång till forskning som publiceras i Cell Tryck och andra Elsevier-tidskrifter. I väntan på att ett nytt kontrakt med UC, vi vill informera er om att vi avbryta vårt redaktionella tjänster till Cell Tryck tidskrifter.’