Forskning skulle vara en “olycka” om engelska högre utbildning översyn agerat på, Lords varna

0
11

Universiteten skulle få allvarliga ekonomiska konsekvenser och finansiering av forskning skulle lida om regeringen skulle genomföra rekommendationerna i Augar översyn, varnar en rapport från House of Lords science and technology committee.

Lords kommittén anför att den Augar översynen inte bedöma den potentiella effekten av sina rekommenderade förändringar på forskningsfinansiering. Resultatet är en ” förvrängd bedömning av den finansiella hälsan i högre utbildning.

Den Augar översyn rekommenderas att minska terminsavgift cap i England till £7500 från £9250. Rapporten påpekar att om inte regeringen kompenserar för denna förlust i full genom att öka undervisning bidrag till enskilda institutioner, universitet kommer att möta betydande ekonomiska konsekvenser. De skulle tvingas att avleda andra inkomster strömmar för att stödja undervisning, vilket minskar resurserna för forskning.

“Den Augar granskning har helt missat att markera genom att inte betrakta forskning-finansiering i sin översyn,’ risk Herren Patel, ordförande i kommittén. “Genom att ignorera forskning och korssubventionering, det har gjort rekommendationer som, om de genomförs, kan vara skadliga att de redan utmanande ekosystem av universitetens finansiering.”

Utskottet hörde bevis för att både universitetets undervisning och forskning är redan går med förlust och att eventuella underskott i finansieringen skulle bli ohanterliga. “Den omedelbara offer kommer sannolikt att vara breddning-deltagande programmen, student erfarenhet, infrastruktur, underhåll och reparation, och händerna-på delar av kurser,” tillägger Herren Patel. “Utan tillräcklig finansiering av forskning, konsekvenserna för sverige kommer att bli förödande.’

Lords också påpeka att det är kvalitet-relaterade (QR) finansiering, en betydande del av de medel som beviljas till universitet för att stödja forskning, har fallit 12,8% i reala termer sedan 2010, och att öka trycket på finansiering för vetenskaplig forskning. De vill att regeringen för att öka QR-finansiering minst i takt med inflationen. Rapporten tar också upp andra frågor som finansiering av forskning vid universitet, främst Brexit och förlust av EU-medel.

Nick Hillman, chef för Higher Education Policy Institute, tycker Herrarna är ojämställt att den Augar panel, som gjort det mycket klart att de tror att Statskassan ska kompensera för bristen efter någon avgift minskning. “Det är också lite konstigt att klaga på att Augar panelen inte skriva massor om forskning när detta skulle ha gått utöver sitt mandat. Den Augar översyn är inte perfekt, men detta är en mycket udda raden av angrepp.’ Han erkänner att finansiering av forskning behöver öka, och ännu mer än Lords säga.

Överhusets rapport har tagits emot i andra kvartal. Förslag för att minska studieavgift, om inte motsvaras av ersättning statlig finansiering, skulle destabilisera universitet och därmed minska deras förmåga att bedriva forskning, ” säger ett Universitet i STORBRITANNIEN talesperson. “Vi välkomnar välj kommittén för erkännande av denna utmaning.’ Universitet STORBRITANNIEN siffror tyder på att en sänkning av avgifter till £7500 med ingen ersättning finansiering skulle lämna en £1,8 miljarder hål i universitet finanser, vilket kan resultera i behovet av att vidarekoppla motsvarar 22% av forskning inkomst att täppa till gapet.

‘Hotet mot STORBRITANNIEN vetenskap, forskning och industri genom att Theresa May’ s granskning har varit helt under-uppskattat, kommenterar David Thompson, ledande politiska analytiker på the Russell Group. “Men dagens rapporten gör det tydligt att skära kursavgifter utan att helt göra upp finansieringen av underskottet skulle vara ett allvarligt misstag från någon regering.’

Kampanjen för Vetenskap och Teknik (Mål) också välkomnade rapporten. ‘Universiteten spelar en avgörande roll i STORBRITANNIENS forskning ekosystem och det är rätt att några ändringar till deras finansiering ska väldigt mycket att ta hänsyn till deras förmåga att göra banbrytande forskning,” säger dom biträdande direktör Daniel Rathbone. QR-finansiering är särskilt viktigt för universitet eftersom det gör det möjligt för dem att arbeta på ett flexibelt sätt i välja vilka områden av forskning för att finansiera och jag är glad över att utskottet konstaterat detta och uppmanade regeringen att öka QR-finansiering som en del av det paket av offentliga investeringar.’