Forskning ville være et “offer” om norsk høyere utdanning gjennomgang handlet på, Lords advare

0
22

Universiteter ville stå overfor alvorlige økonomiske konsekvenser og forskningsmidler ville lide hvis regjeringen var å implementere anbefalingene fra Augar anmeldelse, advarer en rapport fra the House of Lords science and technology committee.

Herrer komiteen klager på at de Augar gjennomgang ikke vurdere den potensielle virkningen av sine anbefalte endringer på forskningsmidler. Resultatet er et ” forvrengt vurdering av den finansielle helsen til høyere utdanning sektor.

Den Augar gjennomgang anbefalt å redusere skolepenger cap i England til kr 7500 fra kr 9250. Rapporten peker på at med mindre staten kompenserer for dette tapet i sin helhet ved å øke undervisning gi enkelte institusjoner, universiteter vil stå overfor betydelige økonomiske konsekvenser. De ville bli tvunget til å viderekoble andre inntekter strømmer til støtte i undervisningen, redusere ressurser til forskning.

‘Den Augar anmeldelsen har helt savnet preg av at de ikke vurderer økonomisk støtte til forskning i sin gjennomgang,’ forsiktig Herren Patel, leder av komiteen. ‘Ved å ignorere forskning og cross-subsidier, det har gitt anbefalinger som, hvis gjennomført, kan vise seg å være skadelig for allerede utfordrende økosystem av universitetet midler.’

Komiteen hørt bevis for at både universitetet undervisning og forskning er allerede tapsbringende og eventuelle underskudd i finansieringen ville blitt uhåndterlig. ‘Den umiddelbare tap vil trolig være større-deltakelse programmer, student erfaring, infrastruktur vedlikehold og reparasjon, og hands-on elementer av kurs,’ legger til Herren Patel. “Uten tilstrekkelig økonomisk støtte til forskning, konsekvensene for NORGE vil være ødeleggende.’

Lords også påpeke at kvalitet-relaterte (QR) finansiering, er en betydelig del av finansieringen gis til universiteter for å støtte forskning, har falt 12.8% i reelle termer siden 2010, økende press på finansiering for vitenskapelig forskning. De ønsker regjeringen å øke QR-finansiering minst på linje med inflasjonen. Rapporten også opp andre problemer mot økonomisk støtte til forskning på universiteter, hovedsakelig Brexit og tap av EU-finansiering.

Nick Hillman, direktør for Higher Education Policy Institute, synes Herrene blir urettferdig å Augar-panelet, som har gjort det veldig klart at de mener at Finansdepartementet bør gjøre opp for mangelen etter at en avgift reduksjon. “Det er også litt rart å klage på at Augar panelet ikke skrive masse om forskning når dette ville ha gått utover sine form av henvisning. Den Augar gjennomgang er ikke perfekt, men dette er en veldig merkelig linje av angrep.’ Han erkjenner at penger til forskning må økes, og med enda mer enn Lords si.

Lords’ rapporten har blitt ønsket velkommen i andre kvartal. ‘Forslag om å redusere skolepenger, hvis ikke motsvares av erstatning offentlig støtte, ville destabilisere universiteter og derfor redusere sin kapasitet til å gjennomføre forskning, konstaterer en Universiteter SKIPSFART talsperson. ‘Vi ønsker velkommen velg utvalgets anerkjennelse av denne utfordringen.’ Universiteter SKIPSFART tallene tyder på at en reduksjon i avgifter til kr 7500 med ingen erstatning finansiering ville forlate en £1,8 milliarder hull i universiteter økonomi, noe som kan resultere i behov for å viderekoble tilsvarer 22% av forskning inntekt til å koble gap.

‘Den trusselen som utgjøres i STORBRITANNIA vitenskap, forskning og industri av Theresa Kan gjennomgang har vært helt under-anslått,’ kommentarer David Thompson, senior policy analytiker ved the Russell Group. “Men i dag er rapporten gjør det klart at å kutte skolepenger uten fullt ut å finansiere underskudd ville være en alvorlig feil fra noen regjering.’

Kampanjen for Science and Engineering (Sak) også velkommen rapporten. “Universiteter spille en avgjørende rolle i NORGE er forskning på økosystemet og er det riktig at eventuelle endringer i finansiering ordninger skal svært mye vurdere innvirkning på deres evne til å gjøre banebrytende forskning, sier Tilfelle assisterende direktør Daniel Rathbone. ‘QR-finansiering er spesielt viktig for universitetene som det tillater dem å operere fleksibelt i å velge hvilke områder av forskning for å finansiere og jeg er glad for at komiteen innsett dette og oppfordret regjeringen til å øke QR-finansiering som en del av pakken av offentlige investeringer.’