Putin ‘personlig’ bestilt innblanding i 2016 OSS valget: CIA-informant

0
12

New York: I en fantastisk åpenbaring, en informant fra Central Intelligence Agency (CIA), som var hentet fra Russland i 2017 hadde bekreftet at President Vladimir Putin hadde "personlig bestilt og orkestrert" Moskva's innblanding i 2016 AMERIKANSKE presidentvalget.

De som er kjent med saken sa at CIA kilde, var på utsiden av Putin's indre sirkel, var klar til beslutningsprosessen ved høye nivåer av den russiske regjeringen, ifølge The New York Times (NYT).

Den informant's informasjon var så delikat og nøye overvåket, at daværende CIA-direktør John O Brennan hadde holdt det ut av daværende President Obama's daglige sikkerheten orienteringer i 2016.

I stedet, Brennan overført etterretnings-rapporter, de fleste av dem er basert på kilden's informasjon i separate forseglede konvolutter.

"opplysninger som i seg selv var så viktig og potensielt kontroversielle i 2016 som toppen CIA tjenestemenn bestilt en full gjennomgang av informant's rekord, ifølge folk orienteres om saken. Tjenestemenn anmeldt informasjon kilde hadde gitt år tidligere for å sikre at det hadde vært nøyaktige," NYT rapport sa.

Når intelligens tjenestemenn avslørt alvorlighetsgraden av Russia's valg interferens med uvanlige detaljer i 2016, media begynt å rapportere mer på CIA's kilder på russisk innblanding som tvunget handlefrihet til å trekke ut informant fra Russland.

Som CIA tjenestemenn uttrykt bekymring for om kilden's sikkerhet, situasjonen ble mer bekymringsfullt etter informant nektet å bli trukket ut siterer familie bekymringer. Dette skapte suspensjoner blant noen Amerikanske mottiltak mot etterretning tjenestemenn som han kan ha blitt en dobbeltagent.

Senere, etter noen måneder, kilden ble tilbudt exfiltration for andre gang, noe som ble akseptert.

Selv om den informant ble vellykket pakket ut, intelligens tjenestemenn var i en løsning som de var på jakt etter mulige spor over mulige innblanding i 2018 midterm elections and 2020 presidentvalget meningsmålinger.

I mellomtiden, CNN rapporterte at beslutningen om å trekke ut CIA kilden ble drevet "i del" midt bekymring for at Donald Trump-administrasjonen hadde feilhåndtert delikat intelligens.

Imidlertid, i henhold til tidligere intelligens tjenestemenn, var det ingen offentlig bevis på Trump offentlig imperilling kilden.

Andre tjenestemenn sa at exfiltration var grunn til bekymring for at informant kan være kompromittert midt i media gransking av CIA-kilder.