Taliban løfter til å kjempe videre etter Trump sier forhandlingene er ‘død’

0
7

Kabul: Taliban på tirsdag lovet å fortsette å kjempe mot AMERIKANSKE styrker i Afghanistan etter at President Donald Trump sa samtaler med opprørere ble "død", sier Washington ville angre utsettelse av forhandlingene.

"Vi har to måter å få slutt på okkupasjon i Afghanistan, var jihad og kjemper, den andre var i samtaler og forhandlinger," Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid fortalte AFP. "Hvis Trump ønsker å stoppe samtaler, vil vi ta første vei og at de snart vil angre på det.& amp; quot;

Taliban's uttalelse kom timer etter at Trump fortalte reportere at USA gikk bort fra forhandlingene etter nesten et år med forhandlinger som tar sikte på å bane vei for en Amerikansk tilbaketrekning fra Afghanistan etter 18 år med krig. "De er døde. Så langt som jeg er bekymret, de er døde," Trump sa i det Hvite Hus.

Kunngjøringen fulgt Trump's dramatiske kansellering av en topp-hemmelig plan om å fly Taliban-ledere i for direkte forhandlinger på Camp David-presidential-anlegget utenfor Washington.

Kjører enda en spiker i kisten til hva som hadde dukket opp for å være nesten sluttført forhandlingene, sa Trump et AMERIKANSK militært angrep på geriljaen var på sitt sterkeste nivå i et tiår. "i Løpet av de siste fire dagene har vi vært å treffe Fienden vår hardere enn noen gang i de siste ti årene!& amp; quot; han skrev i en tweet.