Gamle Sci-Fi-Filmer, Er Sannsynligvis ikke så God som Du Husker

0
11

Science fiction-fans som vokste opp på 1970-og 80-tallet har gode minner fra filmer som Zardoz, Buck Rogers i det 25. Århundre, og Isen Pirater. Men forfatteren Matteus Kressel advarer om at vende tilbake til de filmer nå kan være et sjokk.

“Det er alltid en fare når du går tilbake og rewatch noe som du elsket som en gutt, og at du ikke har sett den et par tiår eller mer,” Kressel sier i Episode 378 av Geek ‘ s Guide to the Galaxy podcast. “Du går tilbake og du er som,” jeg kommer til å elske denne, jeg kommer til å elske denne, ” og da er du som, ‘Oh. Oh no.'”

Podcast

I dag humor forfatter Tom Gerencer finner Buck Rogers pinlig dårlig, men tilbake i ’70-tallet science fiction-filmer var så knappe at han ble opphisset av noen eksempler han kunne finne.

“Jeg gikk for å se Buck Rogers i teateret, og jeg var som” Sweet! En annen Star Wars-filmen,” sier han. “Jeg var 10 år gammel, så jeg var som,” Ja kult, det lasere og ting, og det er ganske kvinner, og det er typen som en James Bond-film.'”

TV forfatter Andrea Kail husker kjærlig Isen Pirater, men nå finner at mange av sin tomt poeng—slik som helten kidnapping en bevisstløs kvinne—er ubehagelig i lys av moderne følelser. “Det er definitivt ikke så morsom som jeg husker det”, sier hun. “Det holder ikke opp. Det gjorde ikke stå testen av tid.”

Det kan også være skurrende å huske nøyaktig hvor lav-budsjett ’70-og ’80-tall science fiction-filmer faktisk var. Geek ‘s Guide to the Galaxy-verten David Barr Kirtley bemerker at det var vanlig for filmer å gjenbruke materiale fra andre filmer, som for eksempel et skudd fra Logan’ s Run som vises i Isen Pirater.

“Jeg tror at den store takeaway her er at disse filmene, og noen av dem, avhengig av din smak—kan bli mye moro, men vi er veldig heldig å være i en tid der du ikke ser bildene fra en annen film som er koblet til noe du gå å se i teater,” sier han.

Hør hele intervjuet med Matteus Kressel, Tom Gerencer, og Andrea Kail i Episode 378 av Geek ‘ s Guide to the Galaxy (ovenfor). Og sjekke ut noen hovedpunkter fra diskusjonen nedenfor.

Tom Gerencer på Zardoz:

“Dette er en av de der min mye eldre bror som var,” Å, du har fått til å se denne filmen. Det er virkelig en storslått, klassisk science fiction-film.’ Og jeg var som, Virkelig? Hvordan gjorde jeg savner det?’ Jeg så på det som en tenåring på TV, og ble grundig demystified av det. Det forstyrret meg tilbake da, og ser på det igjen nå er det forstyrret meg igjen, 40 år senere. En av de første linjer i filmen ” The gun er god, penis, er av det onde.’ Men det som slo meg er de redigeres ut ‘penis er onde” linje på TV på 70-tallet, men ikke ” pistolen er god.’ Så det var på en måte en interessant ting. Mitt generelle inntrykk er at dette kunne ha vært en bra film, men det gikk for langt. Det hadde en rekke gode konsepter, og en masse gode ting om det, men de bare gikk altfor nøtteaktig og sprø på en masse ting.”

Andrea Kail på Buckaroo Banzai:

“Jeg absolutt elsker det, og det er vanskelig for meg å [forklar]. Når jeg hat en film, jeg kan gå på for timer om hva jeg mener er galt med det. Men når jeg elsker en film, det er vanskelig å si hvorfor. Jeg kan ikke snakke om strukturen fordi jeg er så dratt inn av filmen at jeg ser ikke på det, jeg ler høyt på vitser, på det absurde i det. Det er bare en morsom film, og jeg antar at hvis du ikke gjør det—jeg kommer til å si dette, og det kommer til å høres dårlig. Jeg mener ikke det. Men hvis du ikke får det, og du trenger ikke få det. … Se på alle de ting som Flash Gordon gjør feil. Jeg mener, det er så mye feil om at filmen, men det er så underholdende. Dette er for meg like underholdende som Flash Gordon.”

Relaterte Historier


 • Geek ‘ s Guide to the Galaxy
  Alle Burde Feire Sin Kjærlighet for Dungeons & Dragons


 • Geek ‘ s Guide to the Galaxy
  Netflix Avbryte ‘Den OA’ Er en Tragedie


 • Geek ‘ s Guide to the Galaxy
  Ingen Ser på det Beste Gigant-Monster Filmer

David Barr Kirtley på Isen Pirater:

“Det er i fremtiden, og alle vann-planetene har blitt ødelagt, og slik at vannet har blitt en svært knappe vare det er nå mer verdifullt enn gull, og det er denne onde orden av Tempelriddere som kontrollerer de resterende vann, og de transportere vann som store blokker av is. Og så er det så ‘is pirater” som svever inn og stjele vann fra dem. Som en gutt jeg syntes bare det var så kult, denne ideen om at vann kan være den mest verdifulle ressurser. … Denne filmen er på 9% på Rotten Tomatoes, slik at du må gå inn i det med riktige forventninger. Det ble gjort i 1984, og du må se på det gjennom 1984 briller eller du ikke kommer til å nyte det i det hele tatt, men jeg fortsatt synes det er morsomt.”

Matteus Kressel på verdsette dårlige filmer:

“Et par ganger, i likhet med Ice Pirater, jeg var som, ‘Oh yeah, jeg definitivt huske dette annerledes.’ Buck Rogers—som jeg sa jeg var så spent på å se på dette programmet som en gutt, og nå er jeg bare egentlig ikke kan stå mest mulig ut av det. Men det er fortsatt litt kult å gå tilbake og sjekke at ting, og se hvordan de var åpenbart å ta ting fra flere tiår tidligere-og re-se dem, og du kan se hvordan dette er med å påvirke ting ned linjen. … Jeg føler også at det å se disse filmene som er vanvittig dårlig gjør du setter pris på filmer fra denne perioden som er veldig bra. Du ser på disse, og så kan du sammenligne dem med filmer som du liker av den tiden, og du kan virkelig se hvordan de skiller seg ut.”

Flere Gode Historier KABELBASERT

 • Den unbuilt gatene i California ‘ s ghost metropolis
 • Datamaskinen forskere virkelig trenger å ta etikk klasser
 • London er å endre sin skyskraper design—til fordel syklister
 • Jeffrey Epstein og strøm i nettverk
 • En historie med planer om å nuke orkaner (og andre ting også)
 • 👁 Hvordan får maskiner til å lære?. Plus, kan du lese de siste nyhetene om kunstig intelligens
 • Gå Tilbake til Toppen. Gå Til: Starten av Artikkelen.