BJP fördelade CM ansikte i Bihar

0
12

Av
Kumar Anshuman, ET Byrå|16 Sep 2019, 07.55 ÄR IST0Comments
En del av ledarna i BJP i Bihar känns att efter framgångarna i Lok Sabha valet, det är nu eller aldrig för partiet att ta den ledande roll i den styrande alliansen med Nitish Kumar s Janata Dal (U).

Ett krig med ord i frågan, att gå på en vecka nu, har också aktualiserat den inre rivalitet i Bihar BJP. Det hela började med staten BJP-ledaren och tidigare Eu-minister Sanjay Paswan att göra en anmärkning på 9 September. Han sade Nitish Kumar hade styrt Bihar i 15 år och nu skulle han flytta till Centrum och BJP bör få CM: s inlägg. Ett antal JDU-ledare reagerade på uttalandet, att avfärda alla förslag om en förändring. Tre dagar innan han gjorde en kommentar, en affisch hade kommit upp utanför JDU kontor, säger “Kyo kare vichar, theek till hai Nitish Kumar (Varför tror när Nitish Kumar är som serverar bra)”.

Medan BJP början avstått från att kommentera över utvecklingen, en tweet från biträdande minister och BJP-ledaren Sushil Kumar Modi i stöd av Nitish Kumar, och svar av ett fåtal ledare som visade på att det fanns käbbel i partiet i frågan.

“@NitishKumar är Kapten för IDA i Bihar & kommer förbli dess Kapten i nästa församlingen valet 2020 också. När Kapten slår 4 & 6 & besegra konkurrenter inning där är Q av någon förändring (sic),” Modi twittrade på onsdag.

Denna öppna stöd till Nitish Kumar skapat en uppståndelse inom BJP, och ledare som CP Thakur, statsminister Prem Kumar och MLA Mithilesh Tiwari benämns detta som Modi är personliga åsikt.

Tweet försvann från Modi ‘ s timeline för lite tid men är nu tillbaka igen. Samtidigt som rykten flöt på att han var tvungen att ta bort det, hans anhängare skyllde en teknisk fråga. “Han började sin tweet med taggning Nitish Kumar och tweet gick till svar avsnitt,” sade en BJP-ledaren. “Han står fast vid sitt uttalande.”