“Hero” hund som bidro til å drepe Baghdadi å besøke det Hvite Hus snart, sier Trump

0
2

Washington: Den “helten” hund som assisterte den Amerikanske commandoes i oppdraget som førte til døden av ISIS leder Abu Bakr al-Baghdadi, snart vil besøke det Hvite Hus, President Donald Trump har sagt. Å ta opp et rally i Louisiana onsdag, sa Trump hjørnetann, Conan, var “største helten”. “Han’s kommer til det Hvite Hus, og veldig snart,” han fortalte jublende folkemengde.

Conan ble skadet under raidet på gjemmested av Baghdadi i det nordvestlige Syria i forrige måned. Han har nå returnert til tjenesten.

“jeg sa, ‘bringe ham nå,’ de sa, ‘Han’s på oppdrag.’ jeg sa, ‘Du må være en spøk. Kom igjen, gi ham et par dager hvile, vennligst“ Trump fortalte rally. Snart etter raid, både Trump og Pentagon sluppet bilder av hunden.

Hunden er en fire-år veteran av Special Operations Command (SOCOM) Canine-Program, og har vært medlem av ca 50 kampoppdrag, US Central Command Øverstkommanderende, General Kenneth McKenzie har sagt.

“Han ble skadet ved utsatt lever elektriske kabler i tunnelen etter Baghdadi detonerte sin store under sammensatte,” han sa. McKenzie sa OSS special operations command militære brukshunder er avgjørende for medlemmer av Amerikanske styrker.

Disse dyrene beskytte AMERIKANSKE styrker, spare sivile liv, separat stridende fra noncombatants, og immobilisere personer som uttrykker fiendtlig hensikt, sa han.

 

Få med deg siste nyheter, live-dekning og dyptgående analyser fra India og Verden. Følg oss på Facebook og Twitter.