“Hero” hunden som hjälpte till att döda Baghdadi att besöka Vita Huset snart, säger Trump

0
2

Washington: Det är heroä hunden som hjälpte den Amerikanska kommandosoldaterna i uppdraget som ledde till döden av ISIS ledare Abu Bakr al-Baghdadi kommer snart att besöka Vita Huset, USA: s President Donald Trump har sagt. Ta itu med ett rally i Louisiana på onsdag, Trump sade hund, Conan, var ästörsta hjälte”. är Hanär att komma till Vita Huset mycket snart,ä sa han till den jublande publiken.

Conan var skadad under raid på hideout av Baghdadi i nordvästra Syrien förra månaden. Han har nu återvänt till service.

–jag sade, ”ta honom nu,ä sa de, ”Hanär en mission.ä sa jag, ”Du måste vara skojar. Kom igen, ge honom ett par dagar med vila, vänligenå Trump berättade rally. Snart efter räden, både Trump och Pentagon släppt bilder på hunden.

Hunden är en fyra-årig veteran av Special Operations Command (SOCOM) Hund Programmet och har varit medlem i cirka 50 stridsuppdrag, US Central Command Befälhavare General Kenneth McKenzie har sagt.

är Han var skadad av oskyddade strömförande elektriska kablar i tunneln efter Baghdadi detonerade sin stora under den förening,”, sa han. McKenzie sade US special operations command militära arbetande hundar är kritiska medlemmar av de Amerikanska styrkorna.

Dessa djur gör för att skydda AMERIKANSKA styrkor, spara civila liv, separat soldater från ickekombattanter, och immobilisera individer som uttrycker fientlig avsikt, sade han.

 

Fånga de senaste nyheterna, live-täckning och djupgående analyser från Indien och Världen. Följ oss på Facebook och Twitter.