ColorOS 7 Med Ridning Läge, DocVault, Andra Lokala Funktioner Lanseras i Indien

0
4

ColorOS 7 har lanserats officiellt i Indien som den nya anpassade huden genom att Oppo. Den senaste ColorOS version, som ursprungligen presenterades i Kina förra veckan, bygger på bolagets Oändlig Design koncept som syftar till att förenkla användargränssnittet. Den ColorOS 7 uppdateringen ger systemet och Mörka Läget och är utformad för att stödja alla core-Android-10 funktioner. Gränssnittet har också full ikon anpassning såväl som omfattar väder-adaptiv larm anmälningar, Konstnär Bakgrund Projektet, och ljud av Danmarks audio design företaget Epic Ljud. Med ColorOS 7, Oppo är att försöka konkurrera starkt mot Xiaomi är MIUI 11 som lanserades i Indien förra månaden. Tillsammans når Oppo-telefoner, ColorOS 7 med vissa anpassningar kommer att debutera på en lista över Realme telefoner.

ColorOS 7 update rollout färdplan

Oppo är inställd på att ta den ColorOS 7 uppdatering över 20 modeller, inklusive Oppo Reno, Oppo Reno 10, Oppo Reno 10x Zoom, och Oppo Reno 2 samt Oppo Hitta, Oppo F, Oppo K, och Oppo En serie. Uppdateringen kommer att nå användare genom en testversion som från och med idag. Dessutom, uppdateringen är planerad att nå alla kompatibla modeller i olika regioner i Kina, sydasien, Sydostasien, Europa, Asien, Oceanien och Mellanöstern.

Tillsammans med Oppo-telefoner, ColorOS 7 uppdatering kommer att börja nå Realme telefoner. Beta-programmet för den nya ColorOS uppdatering på Realme X2 Pro kommer att börja med början onsdag, November 27, som Realme offentliggöras genom ett pressmeddelande på måndagen.

I Kina, Oppo har redan börjat ColorOS 7 utrullning med Oppo Reno, Oppo Reno Inspiration Edition, Oppo Reno 10x Zoom, Oppo Reno Barcelona Anpassad Edition, Oppo Reno Ess, och Oppo Reno Ess Gundam Edition som de första telefonerna för att få färsk uppdatering.

ColorOS 7 funktioner, ändringar

ColorOS 7 är baserad på Oppo är Oändlig Design koncept och har en lätt visuella gränssnitt. Det är bjudet att vara den “största uppdateringen för ColorOS.” Oppo har erbjudit integritet-inriktade funktioner som Skydd för Personuppgifter alternativ som gör det möjligt för användare att skydda sin personliga information från tredje part apps. Det finns även Betalning Skydd och Fil Skydd alternativ som två viktiga tillägg i sekretessinställningarna. Vidare, nya ColorOS version ger ett Kassaskåp för att överföra foton, video, audio, och andra dokument till en “säker zon” i den mapp. Detta hjälper till att blockera åtkomst till viktiga innehåll av andra appar.

Nya UI alternativ sett i ColorOS 7

 

Bortsett från de funktioner som är planerade att begränsa din personliga information, ColorOS 7 har en Smart Sidomenyn som ger en plats att hålla dina favorit appar och verktyg på sidan av skärmen. Den nya ColorOS också levereras med en ny Soloop videoredigering app. För Indiska användare, uppdateringen innehåller funktioner som Smart ridning och Ridning Läge.

Oppo har också en lokal funktion som kallas DocVault som integrerar regeringens DigiLocker service i ColorOS 7 så att du bekvämt förvara din officiella dokument. Dessutom, det är live wallpapers dedikerad till Indiska monument.

Lokalisering på ColorOS 7 har utförts majorly av Oppo ‘ s R&D centre i Hyderabad som har ett team av mer än 280 medlemmar med fokus på att lokalisera lokala funktioner och bistå den globala ColorOS team för att skapa globaliserad funktioner.

ColorOS 7 ger också CachePreload som är tippad att göra program öppna och starta snabbare än den föregående anpassad hud version. Ytterligare, det är oMem som anpassar sig till användarens vanor att flytta och fördela system resurser därefter. Den egna funktionen påstås att öka RAM-användning med 40 procent och öka systemets svar med 30 procent. Den nya ColorOS version har också oSense som en ny schemaläggning mekanism som ger prioritet till front-end och användaren relaterade trådar.

Oppo hävdar att ColorOS 7 erbjuder en förbättrad touch svar med 21,6 procent och ökad bildfrekvens med 38 procent när man spelar intensiva kamp spel. Du hittar även olika prestanda och gränssnitt-nivå tweaks över den befintliga ColorOS version.

Enligt de data som delas av Oppo på ColorOS 7 lansering händelse i New Delhi, ColorOS har över 300 miljoner användare globalt, och når mer än 140 länder och regioner i över 80 språk. Det finns sex forskningscentra där det conceptualises och designs nya ColorOS uppdateringar. Oppo anser också Indien som en av sina viktigaste marknader.