MediaTek Dimensity 1000 5G Mobil SoC Lanserades, Baserat på 7nm Process

0
9

Taiwanesiska halvledarföretag företag MediaTek på tisdagen presenterade sin Dimensity familj av kraftfulla 5G system-on-chip (Soc), som erbjuder en kombination av anslutningsmöjligheter, multimedia, artificiell intelligens (AI) och bildbehandling innovationer för premium och flaggskepp smartphones. Bolaget har även infört Dimensity 1000-dess första 5G mobil SoC i sin 5G familj av chipsets. Den enda 5G-chip lösning, med dess integrerade 5G modem, är en kombination av avancerad teknik förpackad i ett 7nm chip och ögonen öppna för 5G prestanda.

Den första uppsättningen av Dimensity drivna enheter kommer att börja slå marknaden under det första kvartalet av år 2020.

“Vår Dimensity serien är en kulmen av mediateks investeringar i 5G och positionerar oss som ledare att köra 5G utveckling och innovation. Våra 5G teknik går head-to-head med alla i branschen”, MediaTek President Joe Chen, sade i ett uttalande.

“Vi valde namnet Dimensity att belysa hur våra 5G lösningar är att köra en ny våg av innovation och erfarenheter, ungefär som den berömda femte dimensionen. Vår första meddelade chip, MediaTek Dimensity 1000, ger konsumenterna en betydligt snabbare, mer intelligent och all-around otroligt mobila upplevelsen”, tillade Chen.

Den Dimensity serien integrerar MediaTek 5G-modem i en kompakt design, alltså, det gäller att ge betydande energibesparingar jämfört med konkurrerande lösningar.

Den Dimensity 1000 5G SoC stöder 5G två bärare sammanläggning (2CC CA) och har världens snabbaste genomströmning SoC med 4.7 gbit / s nedlänk och 2,5 gbit / s upplänk hastigheter över sub-6 GHz-nätverk, sade företaget.

Chipset är konstruerat för att stödja både fristående och icke-fristående (SA/NSA) sub-6 GHz-nätverk och inkluderar multi-mode-stöd för varje cellulära anslutning generation från 2G till 5G.

Det som också integrerar de senaste Wi-Fi-6 och Bluetooth 5.1+ normer för den snabbaste och mest effektiva lokala trådlösa anslutningar, som erbjuder mer än 1G bps genomströmning i både upplänk nedlänk och hastigheter.

Dimensity 1000 är konstruerad för global sub-6 GHz, 5G-nät som lanseras i Asien, Nordamerika och Europa.