MediaTek Dimensity 1000 5G Mobile SoC Lansert, Basert på 7nm Prosessen

0
5

Taiwanske fabless semiconductor selskapet MediaTek på tirsdag avduket sin Dimensity familie av kraftig 5G system-on-chip (SoCs) å tilby en kombinasjon av tilkobling, multimedia, kunstig intelligens (AI) og bildebehandling innovasjoner for premium og flaggskipet smarttelefoner. Selskapet har også innført Dimensity 1000 — sitt første 5G mobile SoC i sin 5G familien av kort. Den eneste 5G chip-løsning med integrert 5G modem, er en kombinasjon av avansert teknologi pakket inn i en 7nm chip og justert for 5G ytelse.

Det første settet av Dimensity enheter vil begynne å treffe markedet i første kvartal i 2020.

“Vår Dimensity serien er en kulminasjon av MediaTek er en investering i 5G og posisjonerer oss som en leder kjøring 5G utvikling og innovasjon. Våre 5G teknologi går head-to-head med noen i bransjen,” MediaTek President Joe Chen, sa i en uttalelse.

“Vi valgte navnet Dimensity for å markere hvor våre 5G løsninger kjører nye bølger av innovasjon og opplevelser, mye som den sagnomsuste femte dimensjon. Vår første annonsert chip, MediaTek Dimensity 1000, gir forbrukerne en betydelig raskere, mer intelligent og all-around fantastisk mobil opplevelse,” lagt Chen.

Den Dimensity serien integrerer MediaTek 5G modem i en kompakt design, dermed, levere betydelig energisparing sammenlignet med konkurrerende løsninger.

Den Dimensity 1000 5G Sv støtter 5G to transportøren aggregering (2CC CA), og kan skilte med verdens raskeste gjennomstrømning SoC med 4.7 Gbps downlink og 2,5 Gbps uplink hastigheter over sub-6 GHz-nettverk, selskapet sa.

Brikkesettet er utformet for å støtte både stå alene, og ikke stå alene (SA/NSA) sub-6 GHz-nettverk og inkluderer multi-modus støtte for hver mobile tilkobling generasjon fra 2G til 5G.

Det er også integrerer den nyeste Wi-Fi, 6 og Bluetooth 5.1+ standarder for de raskeste og mest effektive lokale trådløs tilkobling, og tilbyr mer enn 1G bps gjennomstrømning i både downlink og uplink hastigheter.

Dimensity 1000 er designet for global sub-6 GHz 5G nettverk som lanseres i Asia, Nord-Amerika og Europa.