Food fight: Slap en Microsoft handel barbelen, sling statistieken in samenwerking app strijd

0
6

De concurrentie tussen Slap en Microsoft over hun respectievelijke chat apps is geïntensiveerd onlangs, als de twee bedrijven botsen over nieuwe statistieken — met Slappe koers van het aandeel tumbling vorige week in het kielzog van de nieuwe vaststelling van de cijfers voor Teams.

Zelfs zo, analisten zeggen Slack ‘ s kleverigheid en sterke betrokkenheid van gebruikers te bieden een voordeel als bedrijven beginnen te nemen workstream collaboration software meer op grote schaal.

[ Gerelateerde: Hoe AI is het veranderen van office-suites ]

Microsoft kondigde vorige week aan dat de Teams nu 20 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, een stijging van meer dan 50% van 13 miljoen euro in juni. De publicatie van deze gebruiker cijfers bleek een onmiddellijk effect hebben op de Slappe koers van het aandeel, die zag een 11% drop de volgende dag. In feite, Slappe koers van het aandeel is gedaald met meer dan de helft sinds de publieke notering in juni — een duidelijk teken van de belegger bezorgdheid over de mogelijkheid om te concurreren met Microsoft op de lange termijn.

[ Word een Microsoft Office 365-beheerder in een recordtijd met deze quick start cursus van PluralSight. ]

Gelanceerd door Microsoft in 2017, Teams is beschikbaar zonder extra kosten met bepaalde abonnementen van Office 365; de suite heeft meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het concurreert met Speling en anderen in een team collaboration software markt met een waarde van $3,5 miljard dit jaar, volgens de analisten van IDC.

Echter, Slack — die aangekondigd heeft 12 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in oktober (van 10 miljoen in januari) — heeft vaak genoemd als Microsoft de gebruiker gegevens in vraag te stellen, beweren dat het niet meten dagelijks gebruik op dezelfde manier.

Dagelijks actief gebruik van en de strijd van statistieken

De parvenu is van mening dat haar klanten meer tijd doorbrengen met behulp van de toepassing productief elke dag, met personen aangemeld voor meer dan negen uur, gemiddeld. Dit omvat 90 minuten van actieve interactie, aldus het bedrijf, zoals het versturen van direct messages of het lezen van de berichten in de publieke zenders.

“Zoals we al eerder heb gezegd, u kunt niet veranderen van een werkplek als mensen niet daadwerkelijk gebruiken van uw product,” een Slap woordvoerder zei in antwoord op Microsoft ‘ s de gebruiker de cijfers, die hij beweert te zijn overinflated.

Microsoft zei dat het definieert dagelijks actief gebruik als “de maximale dagelijkse gebruikers voor het uitvoeren van een opzettelijke handeling in de laatste 28 dagen in de desktop client, mobiele client en de web client.”

Voorbeelden van dergelijke acties zijn onder “starten van een chat, het plaatsen van een gesprek, het delen van een bestand, bewerken van een document binnen Teams, die deelnemen aan een vergadering, enz.” Microsoft zei dat het verwijdert “passieve acties”, zoals auto-boot, het minimaliseren van een scherm, of het sluiten van de app van de berekeningen, en de-dupes alle acties in een single-user-ID.

De woordvoerder toegevoegd waren er 27 miljoen spraak-of video-vergaderingen gehouden in Teams in oktober, en 220 miljoen “te openen, te bewerken of te downloaden acties op de bestanden in Teams. Dat komt neer op 11 dergelijke acties per gebruiker per maand, gemiddeld.

Slack ondertussen gezegd zijn er meer dan 5 miljard gebruiker acties elke week, zoals het lezen en schrijven van berichten, het uploaden en commentaar op bestanden en de interactie met apps.

Angela Ashenden, principal analyst bij CCS Insight, zei dat de focus op granulair niveau van app-gebruik meer bedraagt dan alleen een houding aannemen door Speling, waar om te benadrukken hoe belangrijk de app kan worden om een team workflows.

Als Slack stelt de app is vaak centraal in een reeks van team interacties en workflows.

Ashenden zei dat, terwijl Microsoft ‘s goedkeuring cijfers zijn zeker indrukwekkend, veel van de Teams’ tractie lijkt center op vergaderingen, dankzij Microsoft ‘ s beslissing om in wezen verplaatsen Skype for Business Online en haar gebruikers in Teams, in plaats van ondersteunende medewerker workflow, zoals Olierijke beweert te doen.

“Op het moment, Slack heeft zeker in de rand waar workstream samenwerking, zowel in termen van mogelijkheden en het gebruik door de klant,” zei Ashenden.

“Slack de discussie over actief de interactie op het platform klinkt misschien saai, maar het doet te benadrukken hoe centraal het platform is van de gebruikers van de dagelijkse activiteiten — het is deel van hun werk, en dit maakt het erg plakkerig.”

Ze voegde eraan toe dat, terwijl Microsoft heeft verplaatst naar het verbeteren van Teams als een workstream collaboration tool, met focus op integratie en automatisering tools zoals PowerApps en Macht te Automatiseren, is het nog steeds achter loopt op de Slack.

“Totdat Microsoft krijgt een beter verhaal hier, in termen van de communicatie naar klanten, alsook met de derde partij integratie en ontwikkelaar/steun van de partner, Slappe positie blijft sterk,” zei ze.

De handschoenen zijn uit

De rivaliteit tussen de twee ondernemingen bestaat al sinds Microsoft voor het eerst aangekondigd de vorming van Teams in 2016. Slack ‘ s reactie was om een volledige pagina advertentie in de New York Times, om “welkom” Microsoft als een concurrent.

CEO Stewart Butterfield is meer in het openbaar kritiek van Microsoft in de afgelopen weken. Tijdens een on-stage interview met de WSJ Tech Live in de laatste maand, Butterfield Microsoft beschuldigd van “verrassend onsportief gedrag,” beweert het bedrijf heeft aangeboden om te betalen bedrijven gebruik maken van Teams, en nam Microsoft om de taak voor het vrijgeven van Teams goedkeuring statistieken kort na de Slappe post-publieke lijst, een landelijk verplichte rustige periode voor de onderneming.

“De grotere punt: is dat niet een beetje gek voor Microsoft om te doen, vooral tijdens de rustige periode,” zei hij. Hij voegde eraan toe: “ik denk dat ze het gevoel hebben dat we een existentiële bedreiging.”

Butterfield ook twijfelde aan de populariteit van de Teams onder de gebruikers, op te merken dat de meeste van de populaire Google-zoekopdrachten voor Microsoft Teams hebben betrekking op manieren om de toepassing te verwijderen.

“Alle van de top zoekopdrachten zijn hoe te verwijderen, hoe te stoppen met het opduiken, hoe om zich te ontdoen van het,” zei hij. “Er is dus een zeer agressieve push om mensen daar.”

Op donderdag, Slap op de PR-team ook terugslaan op Microsoft op social media, twitteren een video dat ten opzichte van de promotionele video ‘ s voor hun producten te tonen duidelijke overeenkomsten. De tweet gelezen tekst “OK, boomer,” verwijst naar een meme in om te bespotten de perceptie van Microsoft als het oude en uit het contact.

Microsoft heeft ook ontslagen pamfletten onlangs. In een interview met Thij Rand, Jared Spataro, corporate vice president van Microsoft 365, zei dat Slappe mist de “breedte en diepte” van Teams.

Tijdens een vooraf opgenomen persvoorlichting voor Microsoft Ignite-conferentie vorige maand, Frank Shaw, corporate vice-president van de communicatie, ook gemaakt van een dun-versluierde verwijzing naar Slack bij de bespreking van de Teams gebruik met Spataro.

“Iedereen heeft een andere manier van het meten van de dingen; wat succes lijkt voor ons misschien anders naar iemand anders. Maar ik vraag me af of, hypothetisch, de besteding van negen uur per dag in een chat app is een goede, productieve gebruik van de tijd,” zei Shaw.

“We zijn niet proberen te vervangen e-mail met chat,” antwoordde Spataro. “Als iemand uitgaven negen uur in een communicatiemiddel is, vragen we ons af, is dat echt waar je moet zijn? We kijken naar Teams als deze hub waar zijn kracht ongetwijfeld is de onderliggende Microsoft 365 workloads. Dat is wat is all about.”

Hoe zullen de Teams die de groei beïnvloeden Slack?

Hoewel dergelijke talk is par voor de cursus tussen twee concurrerende bedrijven, het laat zien hoe serieus de twee bedrijven zijn het gooien van retorische ellebogen. Vorig jaar, Microsoft, met een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen, vermeld Slap als een officiële concurrent van de Office-suite in haar jaarlijkse 10K rapport, te plaatsen naast Apple, Cisco, Google en IBM.

En naar verluidt zet Speling op een lijst van intern verboden apps, zogenaamd voor de veiligheid betreft. (Slack CEO van claims er zijn nog zakken van gebruik binnen het bedrijf.)

Misschien wel het belangrijkste teken van de concurrentie tussen de twee is de schaal van Microsoft ‘ s investeringen in het opbouwen van Teams. Naast verdieping van de integratie met Office 365 tools, het heeft een breed scala aan functies, waaronder mogelijkheden tot ondersteuning ‘frontline’ medewerkers. Bij het Ontsteken van de gebeurtenis, was er een opvallende toename in het volume van de Teams aankondigingen, waaronder de lancering van een eigen kanalen, een belangrijk kenmerk Slack heeft gehad voor bepaalde tijd.

En de Teams heeft voldoende ruimte om te groeien, te, met slechts een klein percentage van Office 365 klanten die momenteel gebruik van de app.

Slack heeft geworsteld in tijden sinds de publieke notering in juni. Ondanks de snelle opname — het is beschouwd als de snelst groeiende zakelijke app van alle tijd — en groeiende inkomsten, het heeft nog een winst te maken. Het verslag van een jaarlijks verlies van € 138,9 miljoen voor het boekjaar dat eindigde Jan. 31, 2019 op een omzet van $400.6 miljoen. In haar meest recente kwartaalcijfers, het gepost hoger-dan-verwachte omzet van 145 miljoen dollar.

Toch, het is verder aan te trekken meer gebruikers in het afgelopen jaar heeft toegevoegd mogelijkheden van automatisering, betere koppelingen met e-mail (zoals Microsoft Outlook), terwijl de versterking van de veiligheid en het beheer mogelijkheden in Enterprise Grid, dat is gericht op grote bedrijven. Slack ziet groot potentieel in de lange termijn, en naar schatting in de S-1 het indienen van de markt heeft een potentiële waarde van $28 miljard.

Terwijl Slap en Teams spelen in dezelfde markt, de impact van de Teams op de Slappe groei kan gemakkelijk worden overschat, zegt Larry Cannell, een research director bij Gartner.

“Zeker, de gebruikers in Office 365 voor ondernemingen worden steeds blootgesteld aan Teams, maar dat alleen is geen garantie voor succes,” zei hij. “Ook,” Slack heeft een behoorlijke hoeveelheid impuls die alle zijn met een aantal zeer enthousiaste gebruikers.”

Voor veel bedrijven is dit niet noodzakelijkerwijs een ‘of/of’ – scenario; in veel gevallen zijn bedrijven met behulp van beide apps. (Webwereld medewerkers hebben toegang tot beide apps.) Volgens Slack ‘ s CEO, de meerderheid van de klanten betalen voor Office 365 ook.

Cannell toegevoegd dat, terwijl het is natuurlijk voor elk bedrijf om te worden betrokken bij de Microsoft biedt tot een succesvolle concurrerende product, het is nog te vroeg om te zien wie er zal komen op de top.

“Met succes gebruik van een van deze producten vereist veranderingen in hoe groepen werken op een dag-tot-dag basis,” zei hij. “Elke verkoper is het nemen van verschillende benaderingen te stimuleren of activeren van deze gedragsverandering en het is nog te vroeg om te vertellen dat die succesvol zal zijn.”

Dit verhaal, “Food fight: Slap en Microsoft handel barbelen, sling statistieken in samenwerking app strijd” werd oorspronkelijk gepubliceerd door