Mat kampen: Slack och Microsoft handel hulling, sling statistik i samarbete app slaget

0
4

Konkurrensen mellan Slak och Microsoft över sina respektive chat program har intensifierats på senare tid, som de två företagen clash över nya användningsstatistik — med Slack: s aktiekurs att rasa förra veckan i kölvattnet av nya antagandet siffror för Lag.

Även så, analytiker säger Slaka klibbighet och stark användarnas engagemang erbjuder det en fördel att som företag börjar anta workstream samarbete programvara i större utsträckning.

[ Relaterat: Hur AI förändras office suites ]

Microsoft i förra veckan meddelade att Lagen nu har 20 miljoner dagliga aktiva användare, en ökning med mer än 50% från 13 miljoner i juni. Publicering av dessa användare siffror såg ut att ha en omedelbar effekt på Slaka aktiekurs, som såg en 11% minskning följande dag. I själva verket, ” Slack: s aktiekurs har fallit med mer än hälften sedan dess börsnotering i juni — ett tydligt tecken på att investerare oro över dess förmåga att konkurrera med Microsoft lång sikt.

[ Bli en Microsoft Office 365-administratör på rekordtid med denna snabbstart kurs från PluralSight. ]

Lanserades av Microsoft i 2017, Team finns tillgängligt utan extra kostnad med vissa abonnemang på Office 365-sviten har mer än 200 miljoner månatliga aktiva användare. Den konkurrerar med Slack och andra i ett team collaboration software marknad värd 3,5 miljarder dollar i år, enligt IDC-analytiker.

Men Slack — som meddelade att det har 12 miljoner dagliga aktiva användare i oktober (från 10 miljoner euro i januari) — har ofta kallad för Microsofts användare statistik i frågan, hävdar att det inte mäter dagligen använder på samma sätt.

Daglig användning och slaget av statistik

Uppstickaren har gjort gällande att dess kunder att spendera mer tid med sin ansökan produktivt varje dag, med individer inloggad för mer än nio timmar i genomsnitt. Detta omfattar 90 minuter för ett aktivt samspel, sade företaget, såsom att skicka direktmeddelanden eller läsa inlägg i offentliga kanaler.

“Som vi har sagt tidigare, du kan inte omvandla en arbetsplats om folk faktiskt inte att använda din produkt,” en Slack talesman sade i ett svar till Microsofts användare siffror, som man påstår är överdrivet.

Microsoft sade att det definierar dagliga aktiva använder som “den maximala dagliga användare som utför en avsiktlig åtgärd i den senaste 28-dagars period över skrivbordet kund, mobil klient och web-klient.”

Exempel på sådana åtgärder är bland annat “att starta en chatt, ringer ett samtal, dela en fil, ett dokument för redigering i Team, att delta i ett möte, etc.” Microsoft sade att det tar bort det “aktiva åtgärder” som auto-starta, minimera en skärm, eller att stänga appen från sina beräkningar, och de bedragna alla åtgärder på en enda användar-ID.

Talesmannen tillade att det var 27 miljoner röst-eller videosamtal möten i Team i oktober, och 220 miljoner “öppna, redigera eller hämta åtgärder på filer som hölls i Lag. Det motsvarar 11 sådana åtgärder per användare varje månad i genomsnitt.

Slack samtidigt sade att det finns mer än 5 miljarder användare åtgärder varje vecka, till exempel läsa och skriva meddelanden, lägga upp och kommentera på filer och interagera med appar.

Angela Ashenden, förste analytiker på CCS Insight, sa att fokusera på detaljerad nivå av app använder uppgår till mer än bara prat av Slack, som tjänar till att belysa hur central appen kan vara att laget arbetsflöden.

Som Slack har anfört, att dess app är ofta central i en rad olika team interaktioner och arbetsflöden.

Ashenden sade att medan Microsofts antagande siffror är verkligen imponerande, mycket av Lag’ dragning visas i mitten på möten, tack vare Microsofts beslut att i huvudsak gå Skype för Företag på Nätet och dess användare i Grupper, snarare än för att stödja medarbetarnas arbetsflöden, som Slack anspråk på att göra.

“Just nu, Slack har definitivt kanten i sann workstream samarbete, både i termer av kapacitet och kundernas användning”, säger Ashenden.

“Slack diskussion om aktiv samverkan på plattformen kan låta petig, men det belyser hur centrala sin plattform är att användarnas dagliga aktiviteter — det är en del av deras arbetsflöde, och detta gör det mycket klibbig.”

Hon tillade att även om Microsoft har gjort ansträngningar för att förbättra Lag som workstream verktyg samarbete med förnyat fokus på integration och automatisering verktyg som PowerApps och Makt Automatisera det fortfarande släpar efter Slack.

“Tills Microsoft får en bättre story här, i termer av sin kommunikation till kunder såväl som dess tredje part integration och utvecklare/partners stöd, Slaka ställning är fortsatt stark,” sade hon.

Handskar komma ut

Rivaliteten mellan de två företagen har funnits sedan Microsoft först tillkännagavs inrättandet av Team 2016. Slack ‘ s svar var att ta ut en helsidesannons i New York Times, att “välkommen” – Microsoft som en konkurrent.

VD Stewart Butterfield har varit mer allmänt kritiska till Microsoft under de senaste veckorna. Under ett skede intervju med WSJ Live Tech förra månaden, Butterfield anklagade Microsoft för att “överraskande osportsligt uppträdande”, hävdade företaget har erbjudit sig att betala för företag att använda Lagen, och tog Microsoft till uppgift att släppa Lag antagande statistik strax efter Slaka efter börsnotering, ett federalt uppdrag lugn period för företaget.

Den stora punkten är att det är lite galen för Microsoft att göra, speciellt under den tysta perioden”, sade han. Han tillade att “jag tror att de känner att vi är ett existentiellt hot.”

Butterfield ifrågasatte också populariteten av Lag bland användare, notera att de flesta populära sökningar på Google för Microsoft Lag hänför sig till en mängd olika sätt för att avinstallera programmet.

“Alla i toppen sökningar är hur du avinstallerar, hur att stoppa den från att poppar upp, hur man bli av med den,” sade han. “Så det är en mycket aggressiv push för att få människor i det.”

På torsdag, Slaka PR-team också slå tillbaka på Microsoft på sociala medier, twittrar en video som jämfört pr-video för sina respektive produkter att visa tydliga likheter. Tweet läs sms: a “OK, boomer,” refererar till en meme för att håna uppfattningen av Microsoft som gamla och onåbara.

Microsoft har också sparken bredsidor nyligen. I en intervju med Than Gränsen, Jared Spataro, corporate vice president för Microsoft 365, sade att Slappa saknar den “bredden och djupet” av Lagen.

Under en förinspelad intervju för Microsofts Ignite konferens förra månaden, Frank Shaw, corporate vice president communications, gjorde också ett tunt-beslöjade hänvisning till Slack när man diskuterar Lag användning med Spataro.

“Alla har olika sätt att mäta saker och ting, vad framgång ser ut för oss kan vara annorlunda än någon annan. Men jag undrar om vi, hypotetiskt, att spendera nio timmar om dagen i en chatt app är en bra produktivt utnyttjande av tiden, säger Shaw.

“Vi försöker inte ersätta e-post med chatt,” svarade Spataro. “Om någon är att spendera nio timmar i ett kommunikationsverktyg, vi undrar: är det verkligen där du ska vara? Vi tittar på Lagen som denna knutpunkt där dess styrka utan tvekan är den underliggande Microsoft 365 arbetsbelastning. Det är vad allt handlar om.”

Hur kommer Team tillväxt påverkar Slack?

Medan en sådan talk par för kursen mellan två konkurrerande företag, det visar hur allvarligt de två företagen är att kasta retoriska armbågar. Förra året, Microsoft, med ett börsvärde på mer än 1 biljon us-dollar, som anges Slack som en officiell konkurrent till Office-paketet i sin årliga 10K rapport, placera den tillsammans med Apple, Cisco, Google och IBM.

Och det sägs ha lagt Slack på en lista av internt förbjudna apps, skenbart för säkerhetsfrågor. (Slack: s VD hävdar att det finns fortfarande fickor av användning inom företaget.)

Kanske den mest betydande tecken på att konkurrensen mellan de två är omfattningen av Microsofts investeringar i att bygga ut Lag. Förutom att fördjupa integration med Office 365 verktyg, har det införts ett brett utbud av funktioner, inklusive funktioner till stöd för “frontline” – arbetare. På sin Antända händelse, det var en märkbar ökning i volymen av Lag meddelanden, inklusive lanseringen av privata kanaler, en viktig funktion Slack har haft för lite tid.

Och Lag som har gott om utrymme att växa, också, med bara en liten del av Office 365-kunder som för närvarande använder appen.

Slack har kämpat på gånger sedan dess börsnotering i juni. Trots sin snabba upptag — det betraktas som den snabbast växande företag app för alla gång — och växande intäkter, det har ändå att göra en vinst. Det rapporteras i en årlig förlust på $138.9 miljoner kronor för räkenskapsåret som slutar Jan. 31, 2019 på intäkter på $400.6 miljoner. I sitt senaste kvartalsresultat, det postat högre än förväntade intäkter på $145 miljoner euro.

Trots det har det fortsatt att locka fler användare under de senaste året som det har lagts automatisering, bättre förbindelser med e-post (inklusive Microsoft Outlook), och samtidigt öka säkerheten och ledningsfunktioner i Företag Rutnät, som riktar sig till stora företag. Slack ser en stor potential på lång sikt, och uppskattar i sin S-1 ansökan som marknaden har ett potentiellt värde av $28 miljarder kronor.

Medan Slack och Lag spelar på samma marknad, effekterna av Lagen på Slaka tillväxt kan lätt överdrivas, sade Larry Regionkommittén, en forskningschef på Gartner.

“Visst, användare i Office 365 för företag blir utsatta Grupper, men det är ingen garanti för framgång”, sade han. “Dessutom,” Slack har en hel del fart alla sin egen med några extremt passionerade användare.”

För många företag är detta inte nödvändigtvis ett “antingen/eller” – scenario, i många fall, företag använder sig av både appar. (Computerworld-anställda har tillgång till både appar.) Enligt Slack VD, majoriteten av kunderna betalar för Office 365 också.

Regionkommittén tillade att, medan det är naturligt för alla företag att vara oroad när Microsoft erbjuder en lyckad konkurrerande produkt, det är för tidigt att se vem som kommer att komma ut på toppen.

“Framgångsrikt med hjälp av antingen produkten kräver förändringar i hur grupper fungerar på en dag-till-dag-basis,” sade han. “Varje leverantör är att ta olika metoder för att uppmuntra till eller aktivera denna beteendeförändring, och det är för tidigt att säga vem som kommer att bli framgångsrika.”

Denna berättelse, “Food fight: Slack och Microsoft handel hulling, sling statistik i samarbete app kamp” var ursprungligen publicerad av