Mat kampen: Slakk og Microsoft handel mothaker, slynge statistikk i samarbeid app kamp

0
5

Konkurranse mellom Slakk og Microsoft over sine respektive chat apps har intensivert nylig, som de to selskapene sammenstøt over ny bruk stats — med Slakk aksjekurs tumbling siste uken, i kjølvannet av den nye adopsjon tall for Lagene.

Selv så, analytikere sier Slakk er klissete og sterk brukerens engasjement tilbyr det en fordel som bedrifter begynner å vedta workstream samarbeid programvare mer allment.

[ Relatert: Hvor AI er i endring office suites ]

Microsoft forrige uke kunngjorde at Lagene har nå 20 millioner daglige aktive brukere, opp mer enn 50% fra 13 millioner kroner i juni. Publisering av de som bruker tall, viste seg å ha en umiddelbar innvirkning på Slakk aksjekurs, som så en 11% slippe den neste dagen. Faktisk, Slakk aksjekurs har falt med mer enn halvparten siden sin offentlige oppføring i juni — et tydelig tegn på investor bekymring over sin evne til å konkurrere med Microsoft lang sikt.

[ Bli en Microsoft Office 365-administrator på rekordtid med denne quick start kurs fra PluralSight. ]

Lansert av Microsoft i 2017, Team er tilgjengelig uten ekstra kostnad med visse abonnement på Office 365; suite har mer enn 200 millioner månedlige aktive brukere. Den konkurrerer med Slakk og andre i et team collaboration software markedet verdt $3,5 milliarder kroner i år, ifølge IDC-analytikere.

Imidlertid, Slakk — som kunngjorde den har 12 millioner daglige aktive brukere i oktober (opp fra 10 millioner kroner i januar) — har ofte kalt Microsoft bruker beregningene inn spørsmålet, hevder det ikke måle daglig bruk på samme måte.

Daglig aktiv bruk og slaget av statistikk

Den oppkomling hevder at sine kunder til å tilbringe mer tid med sin søknad produktivt hver dag, med personer som er logget på mer enn ni timer i gjennomsnitt. Dette omfatter 90 minutter av aktiv samhandling, selskapet sa, som for eksempel å sende direkte meldinger eller lese innlegg i offentlige kanaler.

“Som vi har sagt før, du kan ikke forandre en arbeidsplass hvis folk ikke faktisk bruker produktet,” en Slakk talsmann sa i svar til Microsoft bruker tall, som den hevder er er for store.

Microsoft sa det definerer daglig aktiv bruk som “den maksimale daglige brukere utføre en tilsiktet handling i de siste 28-dagers periode over skrivebordet klient, mobil klient og web-klient.”

Eksempler på slike tiltak er “starte en chat, ved å sette en ring, deling av en fil, redigerer et dokument i Lag, deltar i et møte, osv.” Microsoft sa det fjerner “passive”, som automatisk oppstart, minimere en skjerm, eller lukke appen fra sine beregninger, og de-lurerier alle handlinger over en enkelt bruker-ID-en.

Talsperson lagt det var 27 millioner tale eller video møter i Lag i oktober, og 220 millioner “åpne, redigere eller laste ned handlinger” på filer holdt i Lag. Det tilsvarer 11 slike handlinger per bruker hver måned, i gjennomsnitt.

Slakk i mellomtiden sa det er mer enn 5 milliarder kroner brukeren handlinger hver uke, slik som lesing og skriving av meldinger, laste opp og kommentering av filer og i samspill med apps.

Angela Ashenden, rektor analytiker i CCS Insight, sa at fokus på kornet nivåer av appen bruke beløper seg til mer enn bare posering av Slakk, og tjener til å markere hvor sentrale appen kan være til team arbeidsflyter.

Så Slakk hevder, sin app er ofte sentrale i en rekke team, samhandling og arbeidsflyt.

Ashenden sa at, mens Microsofts adopsjon tallene er sikkert imponerende, mye av Lagene’ trekkraft vises midt på møter, takket være Microsofts avgjørelse om å i hovedsak flytte Skype for Business Online og dens brukere i Grupper, heller enn å støtte ansatte arbeidsflyt, som Slakk hevder å gjøre.

“I øyeblikket, Slakk definitivt har den kanten i sant workstream samarbeid, både i form av evner og kundebruk,” sa Ashenden.

“Slakk er diskusjonen om aktiv samhandling på plattformen kan høres pedantic, men det gjør synliggjøre hvordan sentrale sin plattform er til brukernes daglige aktiviteter — det er en del av deres arbeidsflyt, og dette gjør det veldig klissete.”

Hun la til at selv om Microsoft har laget beveger seg å forbedre Lag som workstream samarbeid verktøyet, med fornyet fokus på integrasjoner og automatisering verktøy som PowerApps og Makt Automatisere, er det fortsatt henger bak Slakk.

“Til Microsoft får en bedre historie her, i form av sin kommunikasjon til kunder, samt dets tredjeparts integrering og fremkaller – /partner-støtte, Slakk posisjon er fortsatt sterk,” sa hun.

Hanskene kommer av

Rivaliseringen mellom de to selskapene har eksistert siden Microsoft første annonserte opprettelsen av Lagene i 2016. Slakk reaksjon var å ta ut en helsides annonse i New York Times, til “velkommen” Microsoft som en konkurrent.

Administrerende DIREKTØR Stewart Butterfield har blitt mer offentlig kritikk av Microsoft i de siste ukene. I løpet av et on-stage intervju med WSJ Tech Live forrige måned, Butterfield anklaget Microsoft “overraskende usportslig opptreden,” hevder selskapet har tilbudt seg å betale bedrifter for å bruke Lag, og tok Microsoft til oppgave for å slippe Lagene adopsjon statistikk snart etter Slakk er post-offentlig liste, et føderalt mandat rolig periode for selskapet.

“Jo større poenget er at er slags gal for Microsoft å gjøre, spesielt i stille periode,” sa han. Han la til at “jeg tror de føler at vi er en eksistensiell trussel.”

Butterfield også stilt spørsmål populariteten av Lagene blant brukerne, og understreker at den mest populære Google-søk for Microsoft Lag forholde seg til ulike måter å avinstallere programmet.

“Alle av de beste søkene er hvordan å avinstallere, hvordan å stoppe det fra å sprekke opp, hvordan å bli kvitt det,” sa han. “Så det er en svært aggressiv presse for å få folk i det.”

På torsdag, Slakk ‘ s PR-team også slå tilbake på Microsoft på sosiale medier, tvitrer en video som sammenlignet salgsfremmende videoer for sine respektive produkter for å vise klare likheter. Tweet tekst lest “OK, boomer,” refererer til en meme for å håne den oppfatning av Microsoft som gamle og ut av kontakten.

Microsoft har også avfyrt bredsider nylig. I et intervju med Than Randen, Jared Spataro, corporate vice president i Microsoft 365, sa at Slakk mangler “bredden og dybden” av Lagene.

Under en pre-innspilte pressekonferanse for Microsofts Tenne konferanse siste måned, Frank Shaw, corporate vice president communications, også laget et tynt-tilslørte referanse til Slakk når man diskuterer Lagene bruk med Spataro.

“Alle har en annen måte å måle ting, hva suksess ser ut som for oss kan være annerledes enn noen andre. Men jeg har lurt på om, hypotetisk, tilbringe ni timer om dagen i en chat-app er en god og produktiv bruk av tid,” sa Shaw.

“Vi er ikke prøver å erstatte e-post med chat,” svarte Spataro. “Hvis noen er å tilbringe ni timer i et kommunikasjonsverktøy, vi lurer på er det egentlig hvor du skal? Vi ser på Lagene som dette senteret, hvor dens styrke utvilsomt er den underliggende Microsoft 365 arbeidsmengder. Det er hva som er alt om.”

Hvordan vil Lagene’ vekst påvirke Slakk?

Mens snakke slik er par for kurset mellom to konkurrerende selskaper, det viser hvor alvorlig de to bedriftene er å kaste retoriske albuer. Siste år, Microsoft, med en market cap på mer enn $1 billion, oppført Slakk som en offisiell konkurrent til sin Office-pakke i sin årlige 10K rapporten, å plassere det sammen med Apple, Cisco, Google og IBM.

Og det angivelig satt Slakk på en liste over internt utestengt apps, tilsynelatende for sikkerhet bekymringer. (Slakk KONSERNSJEF hevder det er fortsatt lommer av bruk i virksomheten.)

Kanskje den mest betydningsfulle tegn på konkurransen mellom de to er omfanget av Microsoft ‘ s investering i å bygge ut Lagene. I tillegg til dypere integrasjon med Office 365 verktøy, det har innført et bredt spekter av funksjoner, inkludert funksjoner for å støtte “frontline” arbeidstakere. På sitt Tenne hendelsen, var det en betydelig økning i volumet av Lagene kunngjøringer, inkludert lanseringen av private kanaler, en viktig funksjon Slakk har hatt på en stund.

Og Lagene har nok av plass til å vokse, også, med bare en liten andel av Office 365-kunder for tiden via appen.

Slakk har slitt med til tider siden sin offentlige oppføring i juni. Til tross for sin raske opptaket — det er ansett som den raskest voksende business-app av alle gang — og økende inntekter, det har ennå til å gjøre en fortjeneste. Det er rapportert en årlig tap på $138.9 millioner kroner for regnskapsåret som avsluttes Jan. 31, 2019 på en omsetning på $400.6 millioner kroner. I sin siste kvartalsvise resultater, er det lagt inn en høyere-enn-forventet omsetning på $145 millioner kroner.

Likevel, det har fortsatt å tiltrekke seg flere brukere det siste året som det har lagt automatisering evner, forbedret lenker med e-post (inkludert Microsoft Outlook), samtidig å øke sikkerhet og ledelse evner i Enterprise-nett, som er rettet mot store bedrifter. Slakk ser stort potensial på lang sikt, og anslo i sin S-1 filing at markedet har en potensiell verdi av $28 milliarder kroner.

Mens Slakk og Lagene spiller i samme marked, virkningen av Lagene på Slakk vekst kan lett overdrives, sa Larry Cannell, en forskningsdirektør i Gartner.

“Absolutt, brukere i Office 365 for virksomheter blir utsatt for Lagene, men det alene vil ikke garantere suksess,” sa han. “Også, Slakk har en god del av momentum alle sine egne med noen ekstremt lidenskapelig brukere.”

For mange selskaper, dette er ikke nødvendigvis en “enten/eller” – scenariet, i mange tilfeller, kan bedrifter bruke både apper. (Computerworld ansatte har tilgang til både programmer.) I henhold til Slakk KONSERNSJEF, de fleste av sine kunder betaler for Office 365 for.

Cannell lagt til, mens det er naturlig for et selskap til å være bekymret når Microsoft tilbyr opp en vellykket konkurrerende produkt, det er for tidlig å se hvem som vil komme ut på toppen.

“Vellykket med enten produkt krever endringer i hvordan grupper fungerer på en dag-til-dag basis,” sa han. “Hver leverandør er å ta ulike tilnærminger for å oppmuntre eller aktivering av denne atferdsmessige endringer, og det er for tidlig å si hvem som vil lykkes.”

Denne historien, “Mat fight: Slakk og Microsoft handel mothaker, slynge statistikk i samarbeid app kamp” ble opprinnelig utgitt av